Fokdag

Twee keer per jaar organiseert de Vereniging de Drentsche Patrijshond een Fokdag. Voor die dagen worden de nesten uitgenodigd waarvan de pups tussen de 18 en 24 maanden oud zijn, inclusief de ouder dieren. Voor ons Q-nest was dat 18 aril 2007, exact hun tweede verjaardag. Er wordt gekeken naar het resultaat van de combinatie. Een erkend keurmeester keurt de honden op vaststaande punten en geven elke hond een beoordeling, variërend van U- uitmuntend, ZG-zeer goed, G- goed tot een M van matig, net als op de grote(re) tentoonstellingen. Zie foto's

Voor veel fokkers is de fokdag ook de eerste kijk op de jonge reuen, misschien geschikt voor een toekomstige dekking.

Bovendien is het voor de fokker en puppy eigenaren erg leuk om de nest- broertjes en zusjes terug te zien.

Zowel de volwassen honden als de pups kunnen hier op PRA, ( Progressieve Retina-Atrofie) een oogziekte, onderzocht worden. Als dit bij uw hond geconstateerd wordt mag u er helaas niet mee fokken.

Clubmatch

Elk jaar organiseert de Vereniging ,de Clubmatch. Een gezellige dag met veel Drentsche Patrijshonden en hun eigenaren. U kunt met een pup vanaf drie maanden al mee doen, jong geleerd is oud gedaan! Voor de oudere hond, 9 jaar en ouder, is er een speciale veteranenklasse , u zult er versteld van staan hoe actief en levendig de oudere Drent nog kan zijn. Ook krijgt u op de clubmatch van bekende keurmeesters een beoordeling, weer uitgedrukt in: een U, een ZG, een M, of een G.

Hondententoonstellingen en Kynologenmatches

Mocht u met uw hond, dat geldt zowel voor de reu als teef, plannen hebben om te gaan fokken, dan zijn o.a. twee beoordelingen van Zeer Goed verplicht. Deze beoordelingen verdient u op een hondenshow waar u uw hond voorbrengt. Ook de beoordeling van de Fokdag telt hierin mee.

Als u geïnteresseerd bent in dit prachtige Hollandse ras en u overweegt een pup hiervan aan te schaffen, kom dan gerust eens kijken op bovenstaande activiteiten. Zie www.drentschepatrijshond.org De daar aanwezige Drenteneigenaren zullen uw vragen graag beantwoorden en u kunt de honden zien en meemaken.