Onze pups

Opvoeding

Onze pups groeien bij ons op in huislijke kring en maken daardoor de geluiden mee van dagelijkse dingen. Regelmatig komt er bezoek van volwassenen en kinderen, die de pups mogen knuffelen.

Als de pups wat ouder zijn laten we ze wennen aan hardere geluiden. Ze gaan naar buiten de tuin in zodat ze niet zo gauw schrikken en niet bang zijn voor bv. geluiden van buiten, het schot als ze mee op jacht gaan of met een klappertjes pistool op de jachthondentraining kennis maken. Ook kijken we hoe de pups reageren op bv een vleugel van eend en/of fazant.

We proberen ze ook te leren om op de fluit te komen, simpelweg door te fluiten als ze eten krijgen. Hun komen wordt beloond en ze gaan de fluit associëren met wat lekkers, een basis voor de uitbouw naar de verdere gehoorzaamheid, het voorkomen. De fluit werkt bovendien heel rustig, dezelfde toon, terwijl een stem heel verschillend kan klinken. Hoe meer een pup in de eerste twaalf weken meemaakt des te beter zal hij reageren op nieuwe indrukken.

In de laatste twee weken, voordat ze naar de nieuwe eigenaren gaan, proberen we ze aan een riempje te leren lopen. Zelfs autorijden en dan een stuk lopen is onderdeel van ons opvoedingsprogramma. Onze ervaring is dat de pups alles prachtig vinden. Vol vertrouwen zie je ze de grote wereld binnenstappen.

Resultaten van het nest 2007

De pups zijn allemaal goed terecht gekomen. We zagen ze bijna allemaal, op twee na, terug op de Fokdag in Barneveld op 18 april 2009, hun 2e verjaardag. Voor een fokker fijn te ervaren dat iedereen gek met zijn of haar hond is. Het nest kreeg hoge beoordelingen, waar we erg trots op zijn. (5x U, 3x ZG en 1 G, Bo zelf kreeg ook een U)
zie onder Fokdagen